BEMUTATÓTEREM: Budapest, Dobozi utca 41, 8. kerület
Időpont egyeztetés a 06-30 -218-6413-as telefonszámon!
Minta ajtók , ablakok megtekeinthetőek 17. kerületi telephelyünkön A Kiskút utca 46. alatt.
Mielőtt elindul kérem telefonáljon a 06-30-218-6413-as telefonszámra. Nem vagyunk mindig bent, de hétvégén, munkaidő után is szívesen kijövünk!


Budapest 17. XVII. kerület
Kiskút utca 46. Pecsenye Róbert
30-238-7265 carpenter.hu
 Bontásnélküli csere

TOKRÁÉPÍTÉSES ABLAKCSERE, TOKRAÉPÍTÉSES AJTÓCSERE

NINCS POR, NINCS PISZOK 1 NAP ÉS KÉSZ!! HA NEM AKARJA A FALAT MEGSÉRTENI,FESTETT, CSEMPÉZETT ÉS MOST JUTOTT ESZÉBE AZ ABLAKCSERE? MEGOLDJUK!!

Tokráépítépítéses ablakcserét, ajtócserét akkor válasszunk , ha egy normál ráépítéses csere és a tok teljes kibontása és visszaépítése között aránytalanul nagy a költségkülönbség, valamit a ráépítéssel nem kockáztatjuk a régi tok épségét , javíthatóságát. Ne alkalmazzuk ha a régi tok korhadt , hiányos, ha az új tokkal való összeépíthetősége nem kellően stabil állapotot eredményez.

Klasszikusan alkalmazott módszer régi belvárosi lakások bejárati ajtóink cseréjekor, amikor is a méretre gyártott bejárati ajtókat a régi tok fölösleges elemeinek eltávolítása után, a tok mögé építjük be. Ilyenkor a régi ácsolt tokszerkezet a helyén marad, hiszen ha eltávolítanánk, egy ugyanolyan méretű és formájú tokszerkezetet kellene legyártani, ami ugyan esztétikusabb megoldás, de azon kívül , hogy emelné a költségeket, tok visszaépítése után esetleg plusz kőművesmunkát is jelentene. Hasonló problémát jelent ugyanezen lakástípusoknál a homlokzati nyílászárók cseréje, hiszen itt nem csak a nyílászárók méretéből adódó problémával találkozunk , hanem az állandóan jelenlevő omlásveszéllyel. Gyalogosforgalom, parkoló autók. Ebben az esetben szerencsésebb választás a fa nyílászáró, hiszen sokkal jobban lehet igazodni a régi nyílászárók stílusához, különösen igaz ez ha műemléki védelem alatt álló épületről van szó.

Hogyan történik a tokráépítéses csere?

 
felső redőnyszekrényes ablak

Amennyiben régi gerébtokos ablakról van szó, az új nyílászáró méretét a régi tok belmérete határozza meg, ettől 1-2 cm-el kisebbre kell méreteznünk a fa nyílászárót, hiszen a régi tok nem minden esetben, áll már vízszintesen , függőlegesen.
Az új szerkezetű hőszigetelt fa nyílászárók, műanyag nyílászárók vastagabb tokkal, és nyíló szárnyakkal kerül legyártásra, így azokat a tokra építve pár centiméterrel csökkentik a látható üvegfelületet. Ez eleve kis méretű nyílászárók cseréjekor lehet zavaró. Amennyiben a régi ablakunk kétszárnyú volt, és helyette esetleg egyszárnyú nyíló bukó ablakot építünk be, esetleg nőhet is az alakfelület. Ez régebbi gyakran túlságosan is tagolt ablakcseréknél jelethet előnyt.

A régi tokról eltávolítjuk a felesleges osztókat, diópántokat. Az új nyílászáró a régi ablakunk külső ablaksorának síkjába kerülnek. Fa nyílászárók esetében lehetőség van az új tok külső részébe belefalcolni régi ablak formáját, igy a régit tok kívülről akár teljesen el is takarható. Műanyag ablakoknál sajnos látszik, vagy kis derékszögű takarókkal elrejthető.

A belső ablaktokot fa nyílászáró esetében, előre legyártott elemekkel le takarjuk, az alsó részre festett párkány kerül. Amennyiben a régi tok kisebb, vagy költséghatékonyabb megoldásra van szükség a régi tok burkolható akár gipszkartonnal is, de gyakran látni olyan megoldást is, hogy a nyílászárók beépítése után , csak egy egészen keskeny takaróelemmel látják el. Kevésbé esztétikus megoldás, funkcióját tekintve semmilyen hátrányt nem jelent.

Műanyag ablakcserénél a régi tok elburkolása, műanyag párkánnyal, műanyag takaróelemekkel történhet, vagy szintén gipszkartonozással.

Mindenféleképpen hívjon szakembert bármilyen módszer mellett dönt, és mérlegelje tanácsát!!! Nagyon sokan indokolatlanul teszik le voksukat-e módszer mellett, pusztán kényelemből, vagy a piszoktól való félelmükben.
 INGYENES HELYSZÍNI FELMÉRÉSt
ÉS ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉST KÉRHET
IDE KATTINTVA >>>>>


 

Gyakran ismételt kérdések:

Sofa típusú ablakaim vannak, de nem szeretném még kicserélni őket. 
Fel lehet még újítani őket?


Valóban kétszer annyiba kerülnek a fa nyílászárók mint a műanyagok?

Elvetemednek-e a fa nyílászárók?

Csak szabványméretű nyílászárókat készítenek?

Hogyan kapjunk kedvező árat nyílászáró cserénél?

Miért válasszunk fa nyílászárókat?

Milyen gyakran kell újrafesteni a fa nyílászárókat?

Milyen alapanygokból dolgoznak?