BEMUTATÓTEREM: Budapest, Dobozi utca 41, 8. kerület
Időpont egyeztetés a 06-30 -218-6413-as telefonszámon!
Minta ajtók , ablakok megtekeinthetőek 17. kerületi telephelyünkön A Kiskút utca 46. alatt.
Mielőtt elindul kérem telefonáljon a 06-30-218-6413-as telefonszámra. Nem vagyunk mindig bent, de hétvégén, munkaidő után is szívesen kijövünk!


Budapest 17. XVII. kerület
Kiskút utca 46. Pecsenye Róbert
30-238-7265 carpenter.hu
  Wekerle telepi nyílászárók, kapcsolt gerébtokos ablakok, spaletták


   wekerle telepi bejárati ajtóWekerle telepi lakóként ön is találkozott már azzal a problémával, hogy a telep műemléki védettsége miatt elég kötöttek a cserélendő nyílászárók formai követelményei. Egyre kevesebben foglakoznak a régen elterjed , de ma már ritkábbnak számító nyílászárók elkészítésével.
   Régebbi nyílászáróink zömében kapcsolt gerébtokos ablakok, amelyekre kívülről spalettákat szereltek. A rendszer lényege, hogy a két ablakszárny között nagyobb távolságot hagynak meg, és az itt kialakult statikus levegőréteg szerepe a szigetelés ellátása. Sajnos a elvetemedett, vagy koruk miatt elkorhadt nyílászáróknál a plusszban elhelyezett ablakszigetelés mellett sem működik. Ablakaink huzatosak, külső ablakszárnyak pedig túlzott mértékben párásodnak. A vékony ablaküveg zajszigetelése sem kielégítő. 
  Mivel asztalos vállakozásunk nem csak az elterjedtebb , jobban gépesíthető hőszigetelt nyílászárók készítésével foglakozik, hanem a régi nyílászárók formai követelményeinek megfelelő, de hőszigetelési, hangszigetelési paramétereit tekintve sokkal jobb értékeket mutató nyílászárók készítésével is. 


Hogyan lehet a kapcsolt gerébtokos ablakok hőszigetelési értékeit fokozni? Mit tehetünk ha a formai követemények kötötek, de jó hőszigetelésű, és hangszigetelésű nyílászárót szeretnénk?


Sajnos a régebbi kapcsolt gerébtkos nyílászárók semmiyen tokszigetelést nem tartalmaztak,valamint csak normál 2-3 mm-es síküvegg
el voltak üvegezve,nme csak a zajtól végtek kevésbé, de hőveszteségi tényezőjük is elég magas volt, kb K-3,0, amelyett a filtrációs veszteség még növelt. Ez a ma elvár minimus K-1,7 W/m2K értéktől messze elmarad, nem beszélve arról , hog
y ma már K-1,0 W/m2 felett nem igenn építenek be nyílászárókat. 
Az álatalunk készített kapcsolt gerébtokos ablakok külső, és belső szárnya is tokszigeteléssel ellátott, plussz ha igény mutatkozik rá, magán a nyíló szárnyakon is elhelyezhető egy szigetelő profil. A külső és belső ablakszárnyakba is hőszigetetelt üveget helyezünk el, melyek 4mm-es float, vagy LOW-E bevonattal ellátottak, és argongázzal töltöttek.

Teljes keresztmetszetben 16 mm tömör üveg.Az üvegez közötti légrés távtartó mérete változhat az ablakszárny profiljától. és az alkalmazott üvegezőléc típusától függően.
Ezzel az összeállítással a passzívházaknál alkalmazott nyílászáróknál is jobb hőszigetelés érhető el,  nem beszélve a zajszigetelés javulásáról.

Kapcsolt gerébtokos fa nyílászáróinkhoz a telep stílusához igazodó deszkaspalettáékat készítünk. 
 

                                         


 


INGYENES HELYSZÍNI FELMÉRÉSt
ÉS ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉST KÉRHET
IDE KATTINTVA >>>>>


 

Gyakran ismételt kérdések:

Sofa típusú ablakaim vannak, de nem szeretném még kicserélni őket. 
Fel lehet még újítani őket?


Valóban kétszer annyiba kerülnek a fa nyílászárók mint a műanyagok?

Elvetemednek-e a fa nyílászárók?

Csak szabványméretű nyílászárókat készítenek?

Hogyan kapjunk kedvező árat nyílászáró cserénél?

Miért válasszunk fa nyílászárókat?

Milyen gyakran kell újrafesteni a fa nyílászárókat?

Milyen alapanygokból dolgoznak?