BEMUTATÓTEREM: Budapest, Dobozi utca 41, 8. kerület
Időpont egyeztetés a 06-30 -218-6413-as telefonszámon!
Minta ajtók , ablakok megtekeinthetőek 17. kerületi telephelyünkön A Kiskút utca 46. alatt.
Mielőtt elindul kérem telefonáljon a 06-30-218-6413-as telefonszámra. Nem vagyunk mindig bent, de hétvégén, munkaidő után is szívesen kijövünk!


Budapest 17. XVII. kerület
Kiskút utca 46. Pecsenye Róbert
30-238-7265 carpenter.hu
 Nyílászáró csere bontás nélkül Budapest belvárosi nyílászáróinak cseréje számos problémát jelent a lakók és a nyílászáró cserét végző szakemberek számára. A régebbi belvárosi ablakok szinte kivétel nélkül kapcsolt gerébtokos kivitelben készültek, vagyis két dupla ablakszárny van, az ablakszárnyak között pedig 10-15 cm távolság van. Számos esetbe az ablak szerkezetek belülről zárható spalettával rendelkeznek, és a fal belső síkjában további faburkolatok találhatóak, gyakran a padlószintig. A helyzetet bonyolítja, ha az ablakok felett felső beépített redőnyszekrény található.

Az évszázados ablakszárnyak vetemedettek, a felületkezelések elmaradása miatt korhadtak, a tok az épületek mozgása miatt elmozdul a helyéről., így a hőveszteség nem csak az elvetemedett ablakszárnyak mellett jelentkezik, hanem a tok és fal közötti, valamint a felső redőnyszekrény elvetemedett szerelőfedele mellett is.
Ablakcserénél, el kell döntenünk meddig bontsuk vissza a régi szerkezetet, hiszen a kibontott szerkezetek helyére ugyanazon funkciót ellátó elemeket kell legyártatnunk, vagy egyszerűen megszüntetjük azokat.

Amennyiben a régi tok állapota jó, nem korhadt, nincs kimozdulva a helyéről, számításba jöhet a bontás nélküli, vagy tokráépítéses ablakcsere. Ebben az esetben a régi tokba kerül beépítésre az új nyílászárók tokja, a bennmaradt tokot pedig egyszerűen felújítjuk, vagy burkolóelemekkel látjuk el. Ez a módszer mind fa, mind műanyag nyílászárók esetén alkalmazható.
Amennyiben felső beépített redőnyszekrényes az ablakunk, a szerelőnyílás szigetelését is meg kell oldanunk.
Amennyiben felső redőnyszekrényes ablakunk van, és új hőszigetelt redőnyt szeretnénk, a tok kibontása elkerülhetetlen, hiszen a felső, beépített redőny a tok tetejére kerül . Amennyiben felső redőnyünk tönkrement, de nem szeretnénk tokot bontani, a felső redőnyt megszüntetve, annak házát hőszigetelő anyaggal tölthetjük ki, és az ablakokra külső redőnyt szerelhetünk.

Ha a tok kibontása mellett döntünk, felső redőnyszekrényes ablakoknál, az új nyílászárókra hasonlóan felszerelhetőek az új hőszigetelt redőnyszekrények, vagy azok elhagyása esetén az ablakok feletti üregek megszüntethetőek. Az új ablakainkra természetesen külső redőny is szerelhető, akkor is ha eredetileg felső redőnyünk volt. Műemlék jellegű ablakoknál, a külső redőny sok esetben nem megengedett, erről előzetesen szerezzünk információkat.

Az új nyílászárónk valószínűleg valamilyen eurofalcos, 2 vagy 3 rétegű üvegezéssel ellátott nyílászáró lesz. Ez az típus amivel leggyakrabban találkozunk. A korszerű ablakok már egy ablakszárnnyal tudják azokat a hő és hangszigetelési paramétereket, sőt sokkal többet is, mint a régi kapcsolt gerébtokos ablakain legyártásuk pillanatában. Az új ablakaink tokja azonban keskenyebb mint a régi gerébtokos ablak. Fa ablaknál jellemzően 68 mm-től indulnak, 3 rétegű üvegez alkalmazása esetén sem több 88 mm-nél. A régebbi tokot kibontva tehát egy szélesebb sérült falfelülettel találkozunk, mint amennyit az új tok kitakar. Amennyibe költségtakarékos megoldást választunk ezt a részt vakolhatjuk, vagy korszerűbb módszerrel, szárazépítéssel, gipszkarton profilokkal, gipszes vakolattal tüntetjük el. Szebb a végeredmény ha az új az új ablaktokot festett faelemekkel annyira megszélesítjük, hogy az ablak behelyezése után, szemből szintén letakarva a sérült falrészt szinte teljesen eltüntethetjük.

A végeredmény egy sokkal nagyobb felületkezelt faelemekkel ellátott nyílászáró, amely egy szélesebb fa párkánnyal valóban esztétikus végeredményt ad.

Nyílászáró cserénél milyen nyílászárónk van, és milyen lehetőségeink vannak az új beépítése esetén?
• Legegyszerűbb az csere ha normál gerébtokos ablakunk van, és a cserét vagy tokráépítéssel, vagy a tok kibontása után a visszajavítást gipszkartonnal oldjuk meg. Tokráépítésnél a gerébtokos ablak belső tokjára a külső ablaksíkra helyezve az új nyílászárót, rögzítés és szigetelés után az régi ablaktokot takaróléccel körbeszegjük, vagy a régi tokot beburkoljuk. Kibontás esetén a sérült falrészt gipszkartonnal, gipszes vakolattal visszajavítjuk. Beépítés után a visszajavított részt már csak festeni kell.
• Felső redőnyszekrényes ablaknál, tokráépítés estén hasonló a helyzet, itt csak a redőnyház szerelőnyílását kell leszigetelni.
• Ha felső redőnyszekrényes ablakunk van, és a tokot kibontjuk, alkalmazhatunk az új ablakoknál is felső redőnyt, de a tok melletti részeket szintén gipszkartonnak kell kijavítanunk.
• Felső redőnyszekrényes ablak kibontása után a redőny meg is szüntethető. Ebben az esetben a létrejött üreget beépítjük, szigetelőanyaggal töltjük fel. Későbbiekben külső redőny szerelhető fel.


Amennyiben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, kérjük küldjön email a pecsenye.robert kukac gmail.com , 
vagy a luxajto  kukac gmail.com email címre!
Telefonon a 06-30-218-6413  as telefonszámon ér el.
Köszönettel: Pecsenye Róbert

    
 
További képeket a képgalériánkban találhat!
INGYENES HELYSZÍNI FELMÉRÉSt
ÉS ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉST KÉRHET
IDE KATTINTVA >>>>>


 

Gyakran ismételt kérdések:

Sofa típusú ablakaim vannak, de nem szeretném még kicserélni őket. 
Fel lehet még újítani őket?


Valóban kétszer annyiba kerülnek a fa nyílászárók mint a műanyagok?

Elvetemednek-e a fa nyílászárók?

Csak szabványméretű nyílászárókat készítenek?

Hogyan kapjunk kedvező árat nyílászáró cserénél?

Miért válasszunk fa nyílászárókat?

Milyen gyakran kell újrafesteni a fa nyílászárókat?

Milyen alapanygokból dolgoznak?