BEMUTATÓTEREM: Budapest, Dobozi utca 41, 8. kerület
Időpont egyeztetés a 06-30 -218-6413-as telefonszámon!
Minta ajtók , ablakok megtekeinthetőek 17. kerületi telephelyünkön A Kiskút utca 46. alatt.
Mielőtt elindul kérem telefonáljon a 06-30-218-6413-as telefonszámra. Nem vagyunk mindig bent, de hétvégén, munkaidő után is szívesen kijövünk!


Budapest 17. XVII. kerület
Kiskút utca 46. Pecsenye Róbert
30-238-7265 carpenter.hu
  Wekerle telepi nyílászárók, kapcsolt gerébtokos ablakok, spaletták


   wekerle telepi bejárati ajtóWekerle telepi lakóként ön is találkozott már azzal a problémával, hogy a telep műemléki védettsége miatt elég kötöttek a cserélendő nyílászárók formai követelményei. Egyre kevesebben foglakoznak a régen elterjed , de ma már ritkábbnak számító nyílászárók elkészítésével.
   Régebbi nyílászáróink zömében kapcsolt gerébtokos ablakok, amelyekre kívülről spalettákat szereltek. A rendszer lényege, hogy a két ablakszárny között nagyobb távolságot hagynak meg, és az itt kialakult statikus levegőréteg szerepe a szigetelés ellátása. Sajnos a elvetemedett, vagy koruk miatt elkorhadt nyílászáróknál a plusszban elhelyezett ablakszigetelés mellett sem működik. Ablakaink huzatosak, külső ablakszárnyak pedig túlzott mértékben párásodnak. A vékony ablaküveg zajszigetelése sem kielégítő. 
  Mivel asztalos vállakozásunk nem csak az elterjedtebb , jobban gépesíthető hőszigetelt nyílászárók készítésével foglakozik, hanem a régi nyílászárók formai követelményeinek megfelelő, de hőszigetelési, hangszigetelési paramétereit tekintve sokkal jobb értékeket mutató nyílászárók készítésével is. 


Hogyan lehet a kapcsolt gerébtokos ablakok hőszigetelési értékeit fokozni? Mit tehetünk ha a formai követemények kötötek, de jó hőszigetelésű, és hangszigetelésű nyílászárót szeretnénk?


Sajnos a régebbi gerébtokos ablak metszetekapcsolt gerébtkos nyílászárók semmiyen tokszigetelést nem tartalmaztak,valamint csak normál 2-3 mm-es síküvegg
el voltak üvegezve,nme csak a zajtól végtek kevésbé, de hőveszteségi tényezőjük is elég magas volt, kb K-3,0, amelyett a filtrációs veszteség még növelt. Ez a ma elvár minimus K-1,7 W/m2K értéktől messze elmarad, nem beszélve arról , hog
y ma már K-1,0 W/m2 felett nem igenn építenek be nyílászárókat. 
Az álatalunk készített kapcsolt gerébtokos ablakok külső, és belső szárnya is tokszigeteléssel ellátott, plussz ha igény mutatkozik rá, magán a nyíló szárnyakon is elhelyezhető egy szigetelő profil. A külső és belső ablakszárnyakba is hőszigetetelt üveget helyezünk el, melyek 4mm-es float, vagy LOW-E bevonattal ellátottak, és argongázzal töltöttek.

Teljes keresztmetszetben 16 mm tömör üveg.Az üvegez közötti légrés távtartó mérete változhat az ablakszárny profiljától. és az alkalmazott üvegezőléc típusától függően.
Ezzel az összeállítással a passzívházaknál alkalmazott nyílászáróknál is jobb hőszigetelés érhető el,  nem beszélve a zajszigetelés javulásáról.

Kapcsolt gerébtokos fa nyílászáróinkhoz a telep stílusához igazodó deszkaspalettáékat készítünk. 
 

Wekerlei ablak csere  Ablak csere Wekerle telep  Wekerle telepi nyílászáró csere  Egyedi ablak csere  Nyílászáró csere Wekerle telep  Egyedi ablakok Budapesten  Egyedi fa ablak csere  Egyedi fa nyílászáró Budapest  Natúr ablak csere Wekerle telep    Fa ablak kilincs  Fa ablak csere Wekerle telep  Fa nyílászáró kilincs  Egyedi fa ablak csere Wekerle telep    Ketszarnyu fa ablak csere  Natúr fa ablak Budapest  Natúr fa ablak csere Wekerle telep  Natur fa ablak Wekerle telep    Wekerle telep natúr fa ablak csere  Egyedi ablak csere Wekerle telep


 INGYENES HELYSZÍNI FELMÉRÉSt
ÉS ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉST KÉRHET
IDE KATTINTVA >>>>>


 

Gyakran ismételt kérdések:

Sofa típusú ablakaim vannak, de nem szeretném még kicserélni őket. 
Fel lehet még újítani őket?


Valóban kétszer annyiba kerülnek a fa nyílászárók mint a műanyagok?

Elvetemednek-e a fa nyílászárók?

Csak szabványméretű nyílászárókat készítenek?

Hogyan kapjunk kedvező árat nyílászáró cserénél?

Miért válasszunk fa nyílászárókat?

Milyen gyakran kell újrafesteni a fa nyílászárókat?

Milyen alapanygokból dolgoznak?