BEMUTATÓTEREM: Budapest, Dobozi utca 41, 8. kerület
Időpont egyeztetés a 06-30 -218-6413-as telefonszámon!
Minta ajtók , ablakok megtekeinthetőek 17. kerületi telephelyünkön A Kiskút utca 46. alatt.
Mielőtt elindul kérem telefonáljon a 06-30-218-6413-as telefonszámra. Nem vagyunk mindig bent, de hétvégén, munkaidő után is szívesen kijövünk!


Budapest 17. XVII. kerület
Kiskút utca 46. Pecsenye Róbert
30-238-7265 carpenter.hu
 Bontásnélküli csere

TOKRÁÉPÍTÉSES ABLAKCSERE, TOKRAÉPÍTÉSES AJTÓCSERE

NINCS POR, NINCS PISZOK 1 NAP ÉS KÉSZ!! HA NEM AKARJA A FALAT MEGSÉRTENI,FESTETT, CSEMPÉZETT ÉS MOST JUTOTT ESZÉBE AZ ABLAKCSERE? MEGOLDJUK!!

Tokráépítépítéses ablakcserét, ajtócserét akkor válasszunk , ha egy normál ráépítéses csere és a tok teljes kibontása és visszaépítése között aránytalanul nagy a költségkülönbség, valamit a ráépítéssel nem kockáztatjuk a régi tok épségét , javíthatóságát. Ne alkalmazzuk ha a régi tok korhadt , hiányos, ha az új tokkal való összeépíthetősége nem kellően stabil állapotot eredményez.

Klasszikusan alkalmazott módszer régi belvárosi lakások bejárati ajtóink cseréjekor, amikor is a méretre gyártott bejárati ajtókat a régi tok fölösleges elemeinek eltávolítása után, a tok mögé építjük be. Ilyenkor a régi ácsolt tokszerkezet a helyén marad, hiszen ha eltávolítanánk, egy ugyanolyan méretű és formájú tokszerkezetet kellene legyártani, ami ugyan esztétikusabb megoldás, de azon kívül , hogy emelné a költségeket, tok visszaépítése után esetleg plusz kőművesmunkát is jelentene. Hasonló problémát jelent ugyanezen lakástípusoknál a homlokzati nyílászárók cseréje, hiszen itt nem csak a nyílászárók méretéből adódó problémával találkozunk , hanem az állandóan jelenlevő omlásveszéllyel. Gyalogosforgalom, parkoló autók. Ebben az esetben szerencsésebb választás a fa nyílászáró, hiszen sokkal jobban lehet igazodni a régi nyílászárók stílusához, különösen igaz ez ha műemléki védelem alatt álló épületről van szó.

Hogyan történik a tokráépítéses csere?

 
Tokráépítéses ablak csere Budapest Tokráépítéses ablak csere felső redőnyszekrényes ablak

Amennyiben régi gerébtokos ablakról van szó, az új nyílászáró méretét a régi tok belmérete határozza meg, ettől 1-2 cm-el kisebbre kell méreteznünk a fa nyílászárót, hiszen a régi tok nem minden esetben, áll már vízszintesen , függőlegesen.
Az új szerkezetű hőszigetelt fa nyílászárók, műanyag nyílászárók vastagabb tokkal, és nyíló szárnyakkal kerül legyártásra, így azokat a tokra építve pár centiméterrel csökkentik a látható üvegfelületet. Ez eleve kis méretű nyílászárók cseréjekor lehet zavaró. Amennyiben a régi ablakunk kétszárnyú volt, és helyette esetleg egyszárnyú nyíló bukó ablakot építünk be, esetleg nőhet is az alakfelület. Ez régebbi gyakran túlságosan is tagolt ablakcseréknél jelethet előnyt.

A régi tokról eltávolítjuk a felesleges osztókat, diópántokat. Az új nyílászáró a régi ablakunk külső ablaksorának síkjába kerülnek. Fa nyílászárók esetében lehetőség van az új tok külső részébe belefalcolni régi ablak formáját, igy a régit tok kívülről akár teljesen el is takarható. Műanyag ablakoknál sajnos látszik, vagy kis derékszögű takarókkal elrejthető.

A belső ablaktokot fa nyílászáró esetében, előre legyártott elemekkel le takarjuk, az alsó részre festett párkány kerül. Amennyiben a régi tok kisebb, vagy költséghatékonyabb megoldásra van szükség a régi tok burkolható akár gipszkartonnal is, de gyakran látni olyan megoldást is, hogy a nyílászárók beépítése után , csak egy egészen keskeny takaróelemmel látják el. Kevésbé esztétikus megoldás, funkcióját tekintve semmilyen hátrányt nem jelent.

Műanyag ablakcserénél a régi tok elburkolása, műanyag párkánnyal, műanyag takaróelemekkel történhet, vagy szintén gipszkartonozással.

Mindenféleképpen hívjon szakembert bármilyen módszer mellett dönt, és mérlegelje tanácsát!!! Nagyon sokan indokolatlanul teszik le voksukat-e módszer mellett, pusztán kényelemből, vagy a piszoktól való félelmükben.
 
Bontás nélküli ablak csere Budapest Bontás nélküli ablak csere Ablak csere bontás nélkül Ablak csere bontás nélkül Budapest Ablak beépítés régi tokba Bontás nélküli ablak csere 9. kerület Tokráépítéses ablak csere Tokráépítéses ablak csere Budapest Fa ablak csere bontás nélkül Fa ablak csere bontás nélkül Budapest Fa ablak bontás nélküli cseréje Fa ablak bontás nélküli cseréje Budapest Tokráépítéses fa ablak csere Tokráépítéses fa ablak csere Budapest Egyedi ablak csere bontás nélkül Egyedi ablak csere bontás nélkül Budapest Ablak csere régi tok megtartásával Ablak csere régi tok megtartásával Budapest Fa ablak csere tok megtartásával Fa ablak csere tok megtartásával Budapest Egyedi fa ablak csere


Ablak csere bontás nélkül; Tokraépítéses ablak csere; Ablak csere régi tok; Műanyag ablak csere bontás nélkül; Bontás nélküli ajtó csere; Ablak csere bontással; Ablak csere Budapest; Panel ablak csere akció; Ablak csere árlista; Bontás nélküli ablak csere; Fa nyílászáró csere; Fa ablak árlista; Fa ablak csere bontás nélkül; Tokraépítés; Ablak beépítés meglévő tokba; Nyílászáró csere bontás nélkül; Redőnytokos ablak csere; Geréb tokos ablak csere; Fa nyílászáró csere bontás nélklülINGYENES HELYSZÍNI FELMÉRÉSt
ÉS ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉST KÉRHET
IDE KATTINTVA >>>>>


 

Gyakran ismételt kérdések:

Sofa típusú ablakaim vannak, de nem szeretném még kicserélni őket. 
Fel lehet még újítani őket?


Valóban kétszer annyiba kerülnek a fa nyílászárók mint a műanyagok?

Elvetemednek-e a fa nyílászárók?

Csak szabványméretű nyílászárókat készítenek?

Hogyan kapjunk kedvező árat nyílászáró cserénél?

Miért válasszunk fa nyílászárókat?

Milyen gyakran kell újrafesteni a fa nyílászárókat?

Milyen alapanygokból dolgoznak?